Om mig & mina hundar
Jag bor numera i Obbola, en dryg mil söder Umeå
 Målet med min avel är att föda upp hundar som är friska och arbetsdugliga med huvudvikten på arbete
Jag är engagerad i Hemvärnet och har en utbildad tjänstehund med avtal i HV. Hon, Leia, är även korad och draghunds- champion, hon är uppflyttad till hkl sph och jag planerar att starta henne i lkl skydd våren 2013, hon har stor potential i skyddet.
Hennes syster Billie är IPO III och jag slipar henne och målsättningen är åtminstone ett cert
Dessa två tikar sparade jag från senaste kullen mellan Treböken´s Chepri och Blackneck´s Gira.
Min tredje hund är en pensionerad dragare, Wolf är en underbar tervhane, Such och drh III. Han är stolt pappa till en lovande kull i Finland.
  

 

Själv är jag är född på slutet av 50 talet och har hela mitt liv varit fascinerad av djur i alla former.  I början av 80-talet så startade jag en kattuppfödning där jag födde upp Perser och Norsk skogskatt i nästan 20 år (bra erfarenheter)
89 köpte jag min första belgare. 
Jag älskar denna hundras, jag har tävlat bruks och lydnad, aktiv inom bevakning, har tjänstgjort som hundtjänstbefäl men har gått tillbaka till hundförare patrullhund en gren av tjänstehundsarbete som passar denna ras utmärkt.
En annan sak som verkligen skapar bra relation mellan oss är drag. Jag försöker att träna hundarna så omväxlande som möjligt så jag åker skidor och kickspark med hundarna på vintern, kickbike och rullskidor på sommaren. Tävlar lite gör jag också och firade 20:de året i spåret mellan Ammarnäs - Vännäs, Vindelälvsdraget, har även 2 brons på Draghunds-SM, 1 med Wolf och 1 med Leia

.
 
 

Jobbar gör jag halvtid som vaktmästare på en förskola där jag blir bortskämd av mina arbetskamrater men det är nog för att dom vet att dom inte klarar sig utan mig.

Har under åren lagt ner mycket arbete i Umeå BHK som instruktör och ansvarig för tävlingssektorn. Tävlingsledare A och B. Jag är draghundsdomare och även SKK kennelkonsulent. Har utbildat mig på SBK´s hundtjänstskola så jag är riksinstruktör vilket innebär att jag kan utbilda blivande hundtjänstinstruktörer.

Nu planeras en kull mellan Leia och Fausto Van De Dyvetorre, IPO III och tjänstgör som väktarhund på F17 Ronneby. Planen är att kunna behålla en hane som jag skall utbilda antingen till IPO eller Svenskskydd beroende på egenskaper.